25 augusti 2018 inbjudes körsångare och körledare till kördag på Sjöviks folkhögskola.

Kom och sjung med Gary Graden

Lördagen den 25/8 på Sjöviks folkhögskola

Välkomna till vackra Sjöviks folkhögskola för att under en dag tillsammans med Gary Graden bli fylld av inspiration inför det kommande årets körsång.

Gary Graden är född i USA och har studerat vid Clark University, Hartt School of Music och vid Aspen Summer Music Festival. Han har även studerat kördirigering för Eric Ericson vid Musikhögskolan i Stockholm. Gary Graden är idag domkyrkokantor i Storkyrkan och S:t Jacobs kyrka. Gary G. är en efterfrågad dirigent, lärare och jurymedlem både nationellt och internationellt. Med trion WÅG (Wager Åstrand Graden) utforskar och experimenterar han med improvisationsmusik för röst och instrument. Förutom sitt intresse för nutida musik har Gary även framfört många av de större klassiska verken. År 2005 utsågs Gary Graden till Årets körledare. 1998 fick han Johannes Norrby-medaljen och år 2009 erhöll han tillsammans med S:t Jacobs Kammarkör Guidoneumpriset från  Fondazione Guido d’Arezzo (Italien).

Foto: Arne Hyckenberg

Tillsammans med domkyrkoorganist Mattias Wager gjorde Gary en bejublad insats där de sjöng julsånger med stressade resenärer på Stockholms central. Detta visades av SVT i ”Jul på Centralen”.

Program:

09.30 Kaffe i Bygdegården Jubel och därefter körsång med Gary

12.30 Lunch i matsalen

13.30 Förbundsstämma i Jubel

14.30 Körsång med Gary inkl. kaffepaus

17.00 Middag i matsalen

Vskf (Västerås stifts Kyrkosångsförbund) kallar alla medlemmar till förbundsstämma som hålls kl 13:30 i Jubel. Är du inte redan medlem så bli det nu! Ju fler vi är ju roligare utmaningar för alla fantastiska körsångare i vårt stift. Denna dag är bara ett exempel på vad Vskf erbjuder.

Kostnad: Sång, mat och fika 350 kr för medlem i Vskf och 500 kr för icke medlem.

Anmälan: under fliken Anmälan kör respektive Anmälan enskild körsångare på denna hemsida senast 31/5.

Antal platser: 200

För mer info, kontakta: maria.granlund@svenskakyrkan.se, anki.resare@svenskakyrkan.se

Varmt välkomna till en kördag med Gary Graden som ledare och inspirationskälla!